Ilmalämpö­pumput, ilmavesilämpö­pumput ja maalämpö­pumput sekä hybridi- ja öljylämmitys­laitteet

Tarjoamme lämpöjärjestelmän ostajalle kattavat asennus- ja huoltopalvelut. Asennamme järjestelmän käyttövalmiiksi ja opastamme niiden käytössä. Meiltä voit hankkia myös tarvittavat varusteet ja tarvikkeet.

Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumppu säästää energiaa ja lisää asumismukavuutta

Energiansäästön lisäksi asumismukavuus paranee kun kiertävä ilma tasoittaa huoneiston lämpötilaa ja suodattimet puhdistavat ilmaa.

Ilmalämpöpumput ovat viime vuosina kehittyneet paljon etenkin talviominaisuuksien ja käytön monipuolisuuden osalta.

Ilmalämpöpumpun merkin ja mallin valinta

Emme ole sitoutuneet vain yhteen merkkiin, joten laajasta merkki- ja mallivalikoimastamme löydämme kuhunkin kohteeseen sopivimman ratkaisun.

Ilmavesilämpö­pumput – Atlantic/Alfea Excellia

Ilmavesilämpöpumppu säästää energiaa ja sopii myös päälämmitysjärjestelmäksi

Ilmavesilämpöpumppu ottaa lämpöenergian ulkoilmasta ja siirtää sen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Myös käyttövesi voidaan lämmittää ilmavesilämpöpumpulla.

Ilmavesilämpöpumpulla huomattavat säästöt

Saneeraamalla vanha öljylämmitysjärjestelmä Atlantic Excellia -ilmavesilämpöpumpulla, voidaan usein puolittaa vuotuiset lämmityskustannukset.

Atlantic Alfea ilmavesilämpöpumppu maksaa asennettuna vain noin puolet maalämpöpumpun hinnasta, joten investointi on erittäin kustannustehokas.

Laadukas ja Suomen pakkastalvessa tehonsa säilyttävä Atlantic VILP on hyvä vaihtoehto etenkin silloin, kun maalämpö ei maaperän, hinnan tai muun syyn vuoksi tule kyseeseen.

Maalämpöpumput – Atlantic/Geolia

Maalämmöstä on viime vuosina kehittynyt yhä suositumpi lämmitysmuoto, sillä se on käyttäjälleen huoletonta ja edullista. Maalämmön avulla voidaan lämmityskustannukset tiputtaa jopa kolmannekseen verrattuna suoraan sähkölämmitykseen. Maalämpö on lisäksi ympäristöystävällistä, uusiutuvaa energiaa, jota voidaan hyödyntää ympäri vuoden.

Maalämpöpumppu saneeraukseen sekä uuteen kotiin

Geolia-maalämpöpumppu on hiljainen erityisen kompressorimoduulin ansiosta. Siemens Navistem ohjaimen ansiosta käyttö on helppoa suomenkielisen selkeän valikon osoittaessa eri toiminnot.

Geolia–maalämpöpumppu on energiatehokas, helppokäyttöinen, varmatoiminen ja tyylikäs. Erikoisvaimennuksen ansiosta maalämpöpumpun käyntiääni on erittäin hiljainen.

Geolia-maalämpöpumppuun sopivat samat hyödylliset lisävarusteet, kuin muihinkin Atlantic tuoteperheen lämmityslaitteisiin, esim:

  • Kaksipiiri-KIT (lattia- ja patterilämmitys)
  • Kattilayhdistyssarja
  • Uima-allassarja
  • Viilennyssarja
  • Langaton T 78 kauko-ohjain (radiotoiminen)
  • Web Server ym.

Geolia maalämpöpumppu soveltuu käytettäväksi uudis- ja saneerauskohteissa, joissa on vesikiertoinen lattia- tai patterilämmitysjärjestelmä. Geolia maalämpöpumppuun voidaan liittää minkä kokoinen lämminvesivaraaja tahansa maahantuojan Austria Email-mallistosta.

Hybridi-lämpöpumppu – Atlantic/Hybrid Duo Oil

Hybridilämmitys yhdellä laitteella

Atlantic Hybrid Oil on ilmavesilämpöpumppu ja öljykattila samassa paketissa. Hybridilämmitys on mahdollista vain yhdellä laitteella. Öljykattilan yhteyteen kytketään nykyisin paljon erillisiä ilmavesilämpöpumppuja. Tämä vaatii automaatiolta paljon, koska erillisten ja eri merkkisten laitteiden automatiikkojen on oltava yhteensopivia ja oikein säädettyjä. Atlantic Hybrid Duo Oil puolestaan on yksi valmis kokonaisuus eikä tarvita erillisiä säätöjä eikä virityksiä parhaiden säästöjen varmistamiseksi.

Mallit 11, 14 ja 16 kW. Sisäänrakennettu käyttövesisäiliö. Varatehona kaikissa 25-28 kW LowNOx öljypoltin. Suuriin kohteisiin on tarjolla Cascade-mallit jopa 100 kW asti.

Öljykondenssi­kattila – Atlantic/AXEO Condens

Kun öljykattila pitää uusia, eikä haluta muuttaa lämmitystapaa, on Atlantic Axeo kondenssikattila nykyaikainen vaihtoehto edulliseen öljylämmitykseen.

Kondenssikattilan hyötysuhde

Kondenssikattilan hyötysuhde on yli 100 %, koska se ottaa talteen öljyn poltosta ja palamisilman kosteudesta syntyvän vesihöyryn sisältämän energian ja siirtää sen lämmitysveteen. Atlantic Axeo kondenssikattilan hyötysuhde on jopa 103%.

Öljyn hinta laittaa miettimään edullisinta tapaa lämmittää sillä. Kun Atlantic Axeo kondenssikattilan hinta on vain samaa luokkaa normaalin kattilaremontin kanssa, onkin valinta selvä.

Axeo öljykondenssikattila on kätevä sekä yksinkertainen käyttää

Kaikki kattilahuoneen tekniikka on integroituna yhteen pakettiin. Poltin on valmiina esisäädettynä paikoillaan ja Siemens automatiikka shunttiventtiileineen on heti toimintavalmiina.

Kondenssikattilan asennus on helppoa ja nopeaa

Asennus vanhan perinteisen öljykattilan tilalle on helppoa, liitetään vain lämpö- ja käyttövesilinjat kiinni. Laitteessa on paisuntasäiliötä myöten kaikki valmiina käyttöön. Savukaasut voidaan usein johtaa ulos seinän läpi muoviputkella. Sama kaksinkertainen putki tuo myös palamisilman polttimelle. Suljettu järjestelmä voidaan sijoittaa rakennukseen vapaammin kuin perinteinen öljykattila. Toki vanha hormikin voidaan putkittaa vain palokaasulle ja palamisilma otetaan kattilahuoneeseen tuloventtiilistä kuten ennenkin.

Tiedustelut ja tarjouspyynnöt:
Jari Vuoristo, puh. 0500 590 828, jari.vuoristo(at)hotmail.com.

Ota yhteyttä