Aurinkosähkö ja aurinkolämpö – Aurinkoenergia­ratkaisut kaikentyyppisiin ja -kokoisiin kohteisiin

Suunnittelemme, toimitamme ja asennamme laadukkaat aurinkosähkö- ja aurinkolämpö­­järjestelmät kaikentyyppisiin ja -kokoisiin kohteisiin, olipa kyseessä sitten kesämökki, pientalo, rivitalo, kerrostalo, liikehuoneisto tai teollisuushalli.

Aurinkokennot, aurinkokeräimet ja muut komponentit ti-asentajille ja asennusliikkeille

Meiltä saat kaikki tarvittavat laitteet ja tarvikkeet sekä yksittäin että asennusvalmiina pakettina: aurinkokennot, aurinkokeräimet, pumput, ohjainlaitteet ja asennustarvikkeet.

Miksi valita aurinkosähkö tai aurinkolämpö?

  • Auringon tuottama energia on ilmaista. Kustannuksia muodostuu ainoastaan laitteistosta, käytöstä ja huollosta.
  • Auringon tuottama energia on ympäristöystävällistä. Siitä ei synny co2 päästöjä tai energian hankinnasta ja toimituksesta muodostuvaa ympäristökuormitusta.
  • Nykyiset järjestelmät ovat helppokäyttöisiä, varmatoimisia ja vaativat vain vähän huoltoa.
  • Aurinkoenergian suosio kasvaa koko ajan.
  • Aurinkoenergia on tulevaisuuden kannalta fiksu vaihtoehto, joka vaikuttaa positiivisesti kohteen/asunnon arvoon, sekä nyt että etenkin tulevaisuudessa.
  • Aurinkoenergiajärjestelmät voidaan yhdistää joustavasti kaikkiin muihin sähkö- ja lämmitysjärjestelmiin.

Aurinkosähkö

Aurinkosähköllä tarkoitetaan aurinkopaneeleilla tuotettua sähköä. Aurinkopaneelit muuttavat auringosta tulevan säteilyenergian sähköksi, joka johdetaan suoraan sähköverkkoon tai varastoidaan akkuihin. Aurinkosähköjärjestelmissä on vähän käytössä kuluvia osia, jolloin huollon tarve on vähäistä. Aurinkopaneelit tuottavat tasavirtaa, jota voidaan ladata akkuihin ja käyttää esim. kesämökillä tasavirtaverkossa (12 voltin järjestelmä). Aurinkopaneelit voidaan myös liittää normaaliin sähköverkkoon invertterin avulla, jolloin säästö näkyy sähkölaskun loppusummassa. Jos syntyy ylijäämää, se voidaan myydä sähkön myyjälle. Edellytyksenä on, että aurinkosähkön tuottaja on sopinut sähkön myyjän kanssa ylijäämäsähkön myymisestä. Lue lisää Rauman Energia Oy:n sivuilta.

Aurinkolämpö

Aurinkokeräin muuntaa auringon säteilyä teknisesti käyttökelpoiseksi lämmöksi. Aurinkokeräinten avulla voidaan lämmittää asukkaiden käyttövettä, teollisuuden prosessivettä sekä rakennuksia. Suomessa on otolliset olosuhteet aurinkolämmön hyödyntämiseksi, koska lämmintä vettä tarvitaan ympäri vuoden. Käyttöveden lämmitys tai esilämmitys on erinomainen tapa hyödyntää aurinkolämpöä. Tilojen lämmitykseen aurinkolämpöä voi hyödyntää keväästä syksyyn. Esimerkiksi kosteissa pesu- ja kellaritiloissa pidetään lämmitystä päällä usein myös kesäisin.

Tiedustelut ja tarjouspyynnöt:
Jari Vuoristo, puh. 0500 590 828, jari.vuoristo(at)hotmail.com.

Ota yhteyttä